Puf aristocrat

Frumoasele gainuse,  impunatoare prin penele viu colorate care pot fi  alternativa ca  animale de companie, la vest-europenii carora nu le plac cainii, pisicile, sotii abuzivi, femeile posesive reprezinta deja o alternativa la o companie placuta.

Vorbeam aseara cu o prietena, tocmai ce ii impartasisem faptul ca am inceput un astfel de blog, din discutie in discutie imi spunea ca acum 6 ani a vazut in piata la Obor niste gaini foarte frumoase care erau oferite spre vanzare la preturi bune pentru vanzator.

Sunt multe rase de gaini insa eu mi-am orientat asupra uneia care mi-a captat atentia prin maestria cu care prezinta moda pe podium.

Tot googleind si googleind , cautand informatii despre rase de gaini, am gasit-o pe EA, frumoasa, atragatoarea, cu picioarele acoperite, o adevarata doamna, alba, eleganta, cu un motz sharmant,o gaina aristocrata care se numeste Silkie.


Silkie este o rasa care are mai multe culori, din ce vazut pe internet, culorile sunt : Black, blue, gold, white, partridge, triple laced partridge, triple laced silver partridge, grey, cuckoo, red and buff.

Puisorii ei sunt foarte draguti ca niste  bombonele acoperite de cocos, mici si pufoase. Cui nu ii plac bomboanele Raffaello? Nu ma gandesc acum sa le mancam puisorii, dar uite cat de mici si pufosi sunt !!! cum este si expresia “mici si pufosi  de iti vine sa ii mananci” 🙂

Nu se cunoaste cu exactitate originea acestei rase, a aparut de cateva sute de ani. Se presupune ca au fost aduse din Asia, India, China sau Japonia, apoi au ajuns in Europa acum 200 de ani unde erau vandute ca un hybrid intre iepurasi si gaini (oamenii si genetica in trecut nu prea se impacau).
Sunt gainuse de talie mica iar penele sunt ca un puf foarte fin. Ciocul lor este mic si lat, pe fatza mica se gasesc ochii caprui si luminati. O alta caracteristica ca si a gainilor in general este ca are si cel de-al cincilea deget.
Nu fac atat de multe oua ca alte rase, insa sunt mamici extraordinare cand vine vorba de puisorii lor.
Sunt calme, prietenoase, nu ca gainile bunicii mele care sareau la atac atunci cand aparea intrusul de mine sa le dea de mancare sau sa le ia ouale din ziua respectiva.
Alt lucru interesant e ca in apropierea Craciunului “cad closca” , e frumos sa vezi zapada in exterior, gainusa alba in cotet, stand pe oua, asteptand sa devina o mama de Rafaello.
Poate ca acesta va fi numele pe care le voi pune acelor puisorii, Rafaello, 1, 2, 3 … n+1 Rafaello.  Poate fi un nume de brand frumos pentru crescatorii de astfel de pasari, deja vad flyerul  cu asta micul si pufosul gata sa fie animalul de companie al unui copil.
Aceste gainuse pufoase traiesc in jur de 9 ani si pentru ca  sunt prietenoase pot fi un  animal de companie foarte placut pentru copii.

Despre afacere, pare interesanta, insa trebuie o strategie de marketing foarte buna care sa scoata in evidenta produsul : “Puisorii Rafaello” vanduti catre copii, gasirea pietei de desfacere (marile orase-contract cu petshop-urile). La atat s-ar limita aceasta afacere pentru ca nu se merita sa cresti rasa pentru carne si pene, sunt alte rase specifice productiei de carne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: